home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Dames en heren, appelen en peren

April staat in de weerspreuken vooral bekend om zijn grillen en dat was dit jaar niet anders. Na een laatste vriesnacht op 6 april schoten de temperaturen de hoogte in. Winterjassen en sjaals werden opgeborgen en de eerste blote benen werden gespot. Ook de fruitbomen leken dat te voelen en trokken hun bloesemkleedjes aan. Geen beter moment om de deelnemers van de ‘Ontdek je Haspengouw’ landschapstest in de bloemetjes te zetten!

Tussen 2 oktober en 20 december 2017 namen maar liefst 1427 mensen deel aan de landschapstest ‘ontdek je Haspengouw’. De deelnemers gaven ons inzicht in welke landschappen ze waarderen, wat ze typisch vinden aan Haspengouw en hoe belangrijk hoogstamboomgaarden zijn voor de inwoners. Deze informatie is waardevol voor de opmaak van een toekomstvisie voor de hoogstamboomgaarden in Haspengouw. Een welgemeende dankjewel aan iedereen die deelnam.

Kom te weten welke landschappen de deelnemers het meest waarderen. Op de rest van de resultaten is het nog even wachten tot 1 juni.

Deelnemers aan de test maakten kans op het winnen van een landschapsdoeboek of een boek over de historische tuinen en parken in Haspengouw. Ongeveer de helft van de deelnemers, oftewel twee jonge hoogstambomen bo(o)mvol appelen en peren wilden graag één van de prijzen in de wacht slepen. Drie onschuldige kinderhandjes plukten de winnaars uit de bloeiende fruitbomen. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en mogen binnenkort een mooi boek in de brievenbus verwachten.

Deel op facebook
Deel op twitter