home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Haspengouwers over hun landschap

De ene geniet van weidse zichten met horizonten zo ver de blik reikt, een ander zoekt liever de beslotenheid en verkoeling van een bos op, nog een ander flaneert graag door smalle straatjes met historische gebouwen: iedereen geniet op zijn manier van het landschap en ervaart dit landschap anders. Wat als jij te weten zou kunnen komen waar in Haspengouw jij  optimaal van jouw favoriete landschap kan genieten? Dat kan nu op www.ontdekjehaspengouw.be.

Op basis van de landschapskenmerken die jij het meest waardeert, geven wij jou een selectie van een aantal bekende en minder bekende wandelingen en plekjes in Haspengouw waar je dit landschap ten volle kan beleven. Doe binnenkort een wandeling op plaatsen die goed aansluiten bij de zaken die jij mooi vindt in Haspengouw.

In de test zitten ook een aantal vragen over de  hoogstamboomgaarden. Dit is namelijk één van de typische Haspengouwse landschapselementen die langzaam verdwijnen. De Haspengouwse gemeenten, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid slaan daarom de handen in elkaar om hier verandering in te brengen. Maar we willen bij onze acties ook rekening houden met de wensen en noden van de inwoners van Haspengouw. Daarom is het belangrijk dat jij ons laat weten wat jij van hoogstamboomgaarden vindt en welke waarde ze voor jou hebben. We willen hiermee zoveel mogelijk Limburgers bereiken.

Deelnemers worden niet enkel beloond met een lijstje wandeltips, maar maken bovendien ook kans op een boek over landschap in Haspengouw. Zo kan je nog meer pareltjes ontdekken en genieten van wat het Haspengouwse landschap allemaal te bieden heeft, vanuit je zetel of in de open lucht! 

Doe de test

Deel op facebook
Deel op twitter