home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

In gesprek

De belangrijkste betrokkenen krijgen het meeste aandacht. Via interviews peilen we naar de visie van eigenaars, gebruikers, beheerders en beleidsmakers.

Om master in de erfgoedstudies te worden, interviewde Jonas Claes ongeveer20 mensen uit Sint-Truiden en omstreken. Eigenaars van hoogstamboomgaarden, beleidsmakers, fruittelers, vrijwilligers en inwoners kregen vragen voorgeschoteld over het Haspengouwse landschap en de perceptie en waardering van hoogstamboomgaarden. Hier lees je wat zij denken.

Meer dan de helft van de hoogstamboomgaarden zijn in landbouwgebruik, vooral bij veetelers, voor wie de hoogstamboomgaarden nog weinig waarde hebben. Daarnaast is er een kleine groep mensen die leven van hoogstamboomgaarden omdat ze er hun beroep van maakten. Zij zien dus veel potentieel in deze landschapselementen. Ilse Simoens interviewde 10 mensen uit beide groepen en en leerde veel bij over de voor- en nadelen van het houden van hoogstamboomgaarden. De resultaten van deze interviews kan je hier lezen.

Deel op facebook
Deel op twitter